INGER FRIMANSSON

 

Start

Aktuella böcker

Vuxenlitteratur

Böcker för barn och ungdom

Antologier

Ljudböcker

Utmärkelser/Honours

Bildgalleri

Bokförsäljning

Länkar

Foreign Publications

Om mig

About me

Über mich

Sobre mi

Presentation

Over mij

Minä itse

De sista rummen

En yxa åt Alice

Trøst hos Pinto (Norge)

Full galopp på Flinga

KPbICOJIOBKA (Råttfångerskan)(Ryssland)

Svart Advent

Kan man elske Misja? UFO-klubben 3. (Danmark)

The Cat Did Not Die (USA)

Godnatt min älskade (Japan)

Skuggan i vattnet (Japan)

God Jul Död

Ri på Golden (Norge)

Innan allt har blommat ut

Min nya roman ”De sista rummen” är nu ute. Den har fått ett antal riktigt lysande recensioner. Vad sägs t ex om ”En av bokårets verkliga höjdpunkter” eller ”Både ruggig läsning och en ruggigt bra skriven roman. Som vanligt kan tilläggas.”

Omslag: Miroslav Sokcic


Stockholm Noir

År 2004 kom det amerikanska förlaget Akashic Books på den lysande idén att starta en serie antologier med nyskriven noir från olika platser runt om i världen. Hittills har cirka 75 sådana titlar kommit ut. Ett tjugotal nya är på gång. Handlingen i de onda, mörka novellerna utspelar sig på platser som Delhi, Barcelona, Boston, Moskva, Trinidad, Las Vegas och Tel Aviv. Nu i mars 2016 har turen kommit till Stockholm. Jag är en av de medverkande i Stockholm Noir och min novell heter Black Ice. Den utspelar sig i Södertälje. Jag fick dispens, Södertälje ligger ju så nära Stockholm.

KONA-KLUBBEN

När min förläggare Lotta Bergqvist på Bonnier Carlsen för några år sedan föreslog att jag skulle skriva en serie hästböcker blev jag förvånad. Fanns det inte redan hur många hästboksserier som helst?
            ”Jo”, svarade Lotta. ”Det finns en del, men det är redan lästa. Suget efter nya hästböcker för barn och ungdomar är enormt.”
            Jaha. Det lät ju kul. Hästar har alltid varit ett av mina stora intressen. Jag bestämde mig alltså för att nappa på förslaget. Först tänkte jag att det skulle bli högst tre böcker. Men när jag väl lärde känna alla de unga personerna i böckerna så kunde jag inte bara lämna dem. Så jag fortsatte att skriva.
            Nu kommer den sjätte boken, ”Full galopp på Flinga”. Det blir också den sista i serien. Handlingen utspelar sig till stora delar på Island, där jag själv har ridit många gånger.Mail Inger Frimansson ***** Mail Webmaster