INGER FRIMANSSON

 

Start

Aktuella böcker

Vuxenlitteratur

Böcker för barn och ungdom

Antologier

Ljudböcker

Utmärkelser/Honours

Bildgalleri

Bokförsäljning

Länkar

Foreign Publications

Om mig

About me

Über mich

Sobre mi

Presentation

Over mij

Minä itse

Senaste: En yxa åt Alice

Senaste: Trøst hos Pinto (Norge)

Senaste: Full galopp på Flinga

Senaste: KPbICOJIOBKA (Råttfångerskan)(Ryssland)

Senaste: Svart Advent

Senaste:Kan man elske Misja? UFO-klubben 3. (Danmark)

Senaste: The Cat Did Not Die (USA)

Senaste: Godnatt min älskade (Japan)

Senaste: Skuggan i vattnet (Japan)

Senaste: God Jul Död

Senaste: Ri på Golden (Norge)

Senaste: Innan allt har blommat ut

Den 23 april kommer min nya roman, en psykologisk rysare med titeln ”De sista rummen.”

Handlingen i korthet:

En kvinna vaknar upp i ett fullständigt främmande rum. Hur har hon hamnat här? Vart har hennes barn tagit vägen, Liv och Adrian, de är så små, bara fem och tre år gamla? Och Hans, hennes man? Är de med honom? Det måste de väl vara, men hon minns inte och skräcken griper tag i henne med rasande kraft.

Förtvivlat börjar hon utforska sina omgivningar. Hon tycks befinna sig på ett dystert och bedagat hotell. Har det någonting med hennes jobb att göra? Hon är journalist.

De gäster hon träffar på är inte till någon hjälp. De verkar inte bekymra sig över att porten är låst och telefonerna avstängda. Kvinnans jakt blir alltmer desperat och farlig – vilken av alla dessa främlingar kan hon egentligen lita på? Och vad är det för kladdiga och aggressiva trådar som gömmer sig under golvlisterna?

Omslag: Miroslav Sokcic


Stockholm Noir

År 2004 kom det amerikanska förlaget Akashic Books på den lysande idén att starta en serie antologier med nyskriven noir från olika platser runt om i världen. Hittills har cirka 75 sådana titlar kommit ut. Ett tjugotal nya är på gång. Handlingen i de onda, mörka novellerna utspelar sig på platser som Delhi, Barcelona, Boston, Moskva, Trinidad, Las Vegas och Tel Aviv. Nu i mars 2016 har turen kommit till Stockholm. Jag är en av de medverkande i Stockholm Noir och min novell heter Black Ice. Den utspelar sig i Södertälje. Jag fick dispens, Södertälje ligger ju så nära Stockholm.

KONA-KLUBBEN

När min förläggare Lotta Bergqvist på Bonnier Carlsen för några år sedan föreslog att jag skulle skriva en serie hästböcker blev jag förvånad. Fanns det inte redan hur många hästboksserier som helst?
            ”Jo”, svarade Lotta. ”Det finns en del, men det är redan lästa. Suget efter nya hästböcker för barn och ungdomar är enormt.”
            Jaha. Det lät ju kul. Hästar har alltid varit ett av mina stora intressen. Jag bestämde mig alltså för att nappa på förslaget. Först tänkte jag att det skulle bli högst tre böcker. Men när jag väl lärde känna alla de unga personerna i böckerna så kunde jag inte bara lämna dem. Så jag fortsatte att skriva.
            Nu kommer den sjätte boken, ”Full galopp på Flinga”. Det blir också den sista i serien. Handlingen utspelar sig till stora delar på Island, där jag själv har ridit många gånger.Mail Inger Frimansson ***** Mail Webmaster