INGER FRIMANSSON
 
 
Råttfångerskan
 
 

Pocketutgåva juli 2010

Mörkret var kompakt, utom på en punkt högt ovanför henne. Där anade hon flimmer av ljus, som en fyrkant. Var hade hon hamnat? Någon form av bur? Och vad hade hänt med armen, den var vriden på ett otäckt sätt, hon kunde inte röra den.

Smärtan gjorde det svårt att andas.

Hon grät i mörkret, korta skrik.

"Ta bort mej härifrån...släpp ut mej!"

Var fanns hennes väska med mobilen? Hon måste ringa till sin man efter hjälp.

"Var är du, lilla musunge?" skulle han fråga med en antydan till klander i rösten. "Jag blir orolig, förstår du väl. Lilla musunge, vart har du tagit vägen?"

Boken finns också som ljudbok inläst av Gunnel Fred.

2009 års utgåva

 
   
   
   
 

Om boken

Nytt mästerverk. Frimanssons stil och grepp om läsaren blir allt starkare. Den här thrillern innehåller många dimensioner, socialt och känslomässigt. Den rör frågor om skuld och skam, sorg, besatthet, kärlek och passion. Och stegras efterhand till en gastkramande uppgörelse. Förbered er för sträckläsning. Kvällsposten.

Djävulskt om svartsjuka. Det räcker att läsa kvällstdiningen några dagar för att man ska förstå att sviken kärlek, svartsjuka och rivalitet kan driva människor till vansinne. Detta otäcka och absurda drama är alltså trovärdigt. Spännande och äckligt så att man ryser när de påträngande råttorna får en alltmer central roll. Expressen.

Frimanssons specialitet är udda individer, men hon lyckas alltid framställa dem som psykologiskt trovärdiga.... Den svarta inramningen till trots, så finns hos Frimansson alltid den makabra humor som gör det hela lite lättare att läsa. Nej, sträckläsa är förresten ordet. Västerbottens Folkblad

 
   
Tillbaka